Projecció del documental "Vuelo a Shangri-la"

13 d’abril de 2011, 19 h.

Organitza: Memorial Democràtic i Institut Català d’Antropologia

Projecció i taula rodona amb la participació de:

Verena Stolcke, Presidenta de l’ICA
Eduardo Díez, realitzador del documental
Antonio Vilella, president de l’Associació ADAR i aviador de la República
Simón Fiestas, aviador de la República
David Gesalí, historiador de l’Associació ADAR
David Íñiguez, historiador de l’Associació ADAR

Lloc: Museu d’Història de Catalunya
Pl. de Pau Vila, 3 (Palau de Mar)
BARCELONA (Barcelonès)

Vuelo a Shangri-La (2010), d’Eduardo Díez i Jorge Moreno, ens mostra les reflexions quotidianes d’un grup d’aviadors de la República de més de 90 anys, i allò que implica recordar una història que va marcar la seva joventut i les seves vides. El treball, realitzat al llarg de dos anys, ens parla de la seva joventut i la seva implicació política.

El documental té el seu origen en una trucada que Jorge Moreno va rebre quan estudiava Antropologia. L’Associació d’Aviadors de la República li va demanar informació sobre el seu avi, Víctor Andrés Valdemoro, capità de la 3a esquadrilla del Grup 30 de Natachas. En conèixer la seu de l’associació i els seus membres, va decidir, amb Eduardo Díez, realitzar el documental. A la projecció, organitzada pel Memorial Democràtic i per l’Institut Català d’Antropologia, hi assistiran historiadors i antics aviadors de la República.

Deixa un comentari