"La mirada del temps". Exposició a Cornudella de Montsant (Priorat)

Aquest diumenge s’ha inaugurat a Cornudella de Montsant l’exposició La mirada del temps. Imatges de Cornudella, passat i present. Aquesta mostra fotogràfica és fruit del taller de “Fotografia i memòria” desenvolupat durant el 2010 per Carrutxa amb la col·laboració de l’Associació de Dones de Cornudella, el qual va permetre recollir una gran quantitat d’imatges i la seva correcta documentació i digitalització.

L’exposició us convida a fer una mirada en el temps, des del passat cap el present i contribuir així a la memòria col·lectiva de Cornudella de Montsant. Les imatges del passat ens permeten conèixer com s’hi vivia, quines eren les pràctiques quotidianes, o descobrir com eren alguns dels indrets del poble ara ja desapareguts o transformats. Però amb la mirada del temps també es pot entendre com el passat és viscut des del present.

La proposta d’aquesta exposició parteix d’acarar les imatges dels indrets del passat amb imatges actuals, de manera que la informació que transmeten les fotografies és molt més àmplia que la imatge feixa que aparentment representen. Evidencien la transformació del paisatge urbà i social de Cornudella, reflex de l’esdevenir històric, social i cultural.

L’exposició es podrà visitar del 17 al 24 d’abril a la Sala d’Exposicions de Cornudella de Montsant (Priorat).

Deixa un comentari