Un treball sobre la relació entre la desaparició de l'ofici de pagès i la pèrdua de biodiversitat, guanyador del Valeri Serra i Boldú 2011

Iago Otero i Martí Boada són els guanyadors de la 27a edició del premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular que anualment organitza l’ajuntament de Bellpuig. El patrimoni socioecològic de la pagesia. L’exemple d’Olzinelles, al massís del Montnegre (serralada Litoral) tracta, mitjançant entrevistes i documents d’arxiu, la interrelació de la desaparició de l’ofici de pagès a Olzinelles (Vallès Oriental) i la pèrdua de la diversitat biològica que depenia de treballs agrícoles, forestals i ramaders. A banda del guardó principal, el dissabte 16 d’abril també es van lliurar els premis infantils i juvenils per a alumnes d’ESO i Batxillerat, que en aquesta edició van anar a parar a estudiantes de l ‘INS Pla d’Urgell de Bellpuig. El premi infantil fou per a la obra de Jaume Colom El foc d’abans, mentre que  els premis juvenils foren per a La tragèdia del castell del Remei (categoria A), de Francesc Coll, i per a Visca els nuvis (categoria B), d’Olívia Guasch.

Durant l’acte també es va presentar el llibre Festa, arquitectura i devoció a la Catalunya de Barroc, de Maria Garganté Llanes, obra guanyadora l’any passat, així com el Recull de Cultura Popular (2006-2010). Premi Infantil i Juvenil.

Deixa un comentari