Cuerpo y cultura

Martinez Guirao, Javier Eloy i Anastasia Téllez Infantes (eds.) Cuerpo y cultura.
 Barcelona: Icaria: Institut Català d’Antropologia, 2010
Col·lecció: Icaria antropologia; 18

El cos és molt més que un sistema biològic que ens permet la vida, i en els últims anys s’han realitzat estudis que demostren les influències que la cultura te sobre ell.

Aspectes com la bellesa y la estètica corporal, els rituals que incideixen en el cos y les impremtes que deixen, les formes motrius i els  seus significats, les substancies que s’ ingereixen i les finalitats que se li atribueixen, el valor que se li atorga a cadascuna de les seves parts, les diferents formes com es controla i les seves funcions, entre altres molts, són culturals. I per això podem dir que els cossos són símbols de les cultures on es construeixen.

En aquest llibre, prestigiosos especialistes a nivell internacional exposen les seves investigacions, reflexions i teoritzacions més recents al voltant del cos i la cultura a través de temàtiques com: la construcció i deconstrucció del cos, l’alimentació, la religió, el gènere, la violència de gènere, els cànons de bellesa, les modulacions corporals, l’esport, l’orientalització del cos, l’art, els rituals, etc.

La característica principal radica en la varietat de temes, abordats des de diferents enfocaments que es complementen entre si i deixen veure un eix comú expositiu: els processos que fan que la cultura es trobi present en el cos.

Leave a Reply