La presentació de la reedició del llibre "El patín a vela" esdevé un homenatge a la trajectòria del seu autor

El passat 21 de maig al Museu de la Pesca (Palamós) es presentà la reedició del llibre El patín a vela, de Guido Depoorter, coincidint amb la presència a Palamós de la exposició produïda per el Museu Marítim de Barcelona sobre el patí de vela.

La presentació va anar càrrec de Juan Comajuncosa, president d’honor de l’Associació Deportiva Intertnacions del Patín a Vela, el qual en el seu parlament lloà la contribució de Guido Depoorter a la pràctica i la difusió d’aquest esport en el nostre país, i concretament a les comarques gironines. El patí de vela va arribar a la badia de Palamós de la mà del sr. Guido Depoorter a mitjans dels anys 60 del segle XX, amb el seu entusiasme i guiatge es conforma el que serà el Club de Vela Sant Antoni el 1972.

Actualment és un dels clubs de patí a vela més actius de Catalunya que a banda de la competició esportiva tenen molt interès en la formació de nous practicants. En l’acte també hi participaren el sr. Miquel Martí, director del Museu de la Pesca i coordinador de la Càtedra d’Estudis Marítims ((Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós) i el sr. Jordi Prat, editor de l’editorial HispanoEuropea, responsable de la nova edició. En l’acte hi assistiren 54 persones.

Pel que respecta a l’exposició, aquesta està formada per textos i fotografies fa un repàs a la història del patí a vela a Catalunya des dels anys 30 del segle XX fins a l’actualitat. A més, des del Museu de la Pesca, s’ha complementat aquesta mostra amb textos, fotografies, objectes i un patí junior per tal de explicar la història del Club de Vela Sant Antoni, la seva relació amb aquesta embarcació tan singular i la seva presència a la Costa Brava. Ara, 36 anys més tard, s’ha demostrat que aquest manual continua sent un referent i és una eina imprescindible tant per a la iniciació com per al perfeccionament de les noves generacions de patinaires.

Deixa un comentari