Nou llibre sobre les danses del rei moro d'Agost

Lloc: Casa de Cultura d’Agost (Alacantí)

Data: divendres 10 de juny de 2011, a les 20.30h

Més informació: Agencia de Desarrollo Local y Gestión Sociocultural, Ayuntamiento de Agost. Tel. 965 691 043, desarrolloycultura@agost.es

A càrrec de Pau Vicedo i Ana Melis, autors del llibre.

Les danses del rei moro d’Agost tenen lloc del 26 de desembre a l’1 de gener. El dia 8 de desembre els danseros (tots els joves de 18 anys) llegeixen el pregó, on fan una crítica humoristica de tot allò que ha succeït al poble durant l’any. El pregó es repeteix tantes vegades com bars hi ha al poble. A partir del dia 26, els danseros surten a ballar amb la seva parella a la plaça amb la indumentària tradicional d’Agost. La nit del 27 es coneix com “la nit dels coets”, i és també la nit en què se li fa una serenata a la Reina Mora. Durant “la nit dels coets” el Rei Moro, els danseros i totes les persones que ho desitgen, recorren el poble tirant coets, petards i carretons. El dia 28 el Rei i la Reina Mora surten a ballar a la plaça amb els danseros. L’últim dia té lloc la pujada a per les taronges i el relleu dels que seran danseros l’any següent. En aquesta festa adquireix protagonisme la música de “dolçaina i tabalet”, amb un ritme conegut com la Taranina que marca l’inici i fi del ball.

Deixa un comentari