La cuina tradicional del peix protagonitza les Converses de Taverna d'aquest proper divendres 10 de juny

“Cuina de tradició marinera” és el títol d’aquesta sessió amb la que es clou aquesta temporada a la Taverna Ca la Pepa Caneja de Palamós.

El segon divendres de cada mes ens trobem, des de fa 10 anys, per xerrar i aprendre dels nostres avis i àvies, pescadors, mariners i gent de mar protagonistes del nostre passat i present marítim.

Aquest divendres els tertulians ens explicaran els peixos i els plats característics de la cuina de barca, amb les receptes i els secrets adients per fer un bon suquet, uns fideus o un arròs a la cassola de tradició marinera. En aquest sentit comptarem amb la presència del pescador de Begur Florian Pi, el cuiner Paco Navarro i de la cuinera Fina Romero.

Aquesta iniciativa del Museu de la Pesca i de la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós) pretén acostar els sabers de la gent del mar al públic en general en un ambient distès com és el d’una taverna portuària. Cada segon divendres de mes, a les set del vespre i durant una hora, les Converses que tenen un caràcter intergeneracional, esdevenen un espai per a la participació de la gent gran, els coneixements de la qual conformen una part del nostre patrimoni immaterial.

Aquesta és la darrera sessió d’aquesta temporada. Les Converses tornaran a la Taverna Pepa Caneja passat l’estiu, a principis d’octubre.Aquesta activitat, que es desenvolupa amb el recolzament del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós), ens ajuda a apropar els coneixements de la gent de la mar a tots els ciutadans.

Leave a Reply