La Patum i altres patrimonis

Actualitzat el 18/01/2012

LlocCentre Municipal de Cultura de Sant Andreu. C. d’Arquímedes, 30, Barcelona

Dates: de dimarts a divendres de 17.00 a 21.00 h, del 20 de gener a finals de març (data a concretar) de 2012; inauguració a les 19.30 h

Més informació: Centre Municipal de Cultura de Sant Andreu. Tel. 933 452 584, cmcpsa@gmail.com

L’exposició presenta una col·lecció d’indumentària i altres elements de la festa de la Patum de Berga dels segles XIX i XX. Vestits i barrets de gegants, Plens, Turcs i Cavallets, Nans Vells, Nans Nous, el Txambergo, la Guita Xica, màscares, les corones de l’Àliga i maces. També s’hi mostren artesanies efímeres: un castell de focs a punt d’encendre, guarniments de la Festa Major de Gràcia, mascles històrics de la Tronada de Reus, el procés de construcció d’una gralla i d’una geganta, instruments de banda i d’orquestra de ball, indumentària de la dansa tradicional catalana i la falla pirinenca de 1948. Aquesta exposició proposa un itinerari objectual i conceptual de la mà de la gent que fa les festes, també anomenades “els altres patrimonis”.

Deixa un comentari