Dones i salut: remeis populars de la comarca del Montsià

Al llarg del 2009 i 2010 s’ha dut a terme la recerca “Els sabers de les dones del Montsià” . Aquesta recerca s’ha centrat en aquells sabers relacionats amb la cura de la salut i ha comptat amb el suport del Museu Comarcal del Montsià i l’Inventari de Patrimoni  Etnològic de Catalunya (IPEC) mitjançant els ajuts a la recerca etnològica que convoca el museu, a més de la col·laboració del Institut Català de la Dona i de les associacions de dones del Montsià, l’equip de l’Àrea d’Atenció a les Persones i el SIAD.

Fruit d’aquesta recerca és l’exposició del mateix títol inaugurada el passat mes de març, coincidint amb la celebració del dia de la dona, al Consell Comarcal del Montsià i que pretén deixar constància dels fers i sabers propis de les dones. Aquests sabers formen part de la memòria popular i alhora mostren unes relacions materno-filials i de veïnatge basats en la confiança i en l’autoritat femenina en aquesta matèria. L’exposició al llarg d’aquest estiu itinera i es pot veure al mes de juny a Sant Jaume d’Enveja i al setembre a Sant Carles de la Ràpita i La Galera.

Al web www.siadmontsia.blogspot.com es poden consultar prop d’un centenar de fórmules i de preparats d’aquesta medicina popular.

Deixa un comentari