1911. Sobreviure a la tempesta

Ara fa 100 anys, el litoral català i valencià es va veure afectat per una de les pitjors tempestes que es recorden. Pescadors i mariners en van patir les conseqüències: més de 140 van morir i molts van haver de lluitar de valent per sobreviure. Amb motiu del centenari d’aquells fets, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu d’Història de Cambrils, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i l’Arxiu Municipal de Cambrils organitzen aquesta exposició que pretén donar a conèixer què va passar la nit d’entre el 31 de gener i l’1 de febrer de 1911.

L’exposició ens permet acostar-nos a les dures condicions de vida i de treball de la gent de mar de fa un segle. S’hi mostren les tècniques de pesca, la formació de la tempesta, la seva magnitud i els pocs recursos de què es disposava per al salvament de nàufrags a principis del segle XX. La mostra inclou objectes patrimonials cedits pel Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols – Fons de la Secció de Salvament Marítim, així com d’altres peces de les col•leccions del Museu Marítim de Barcelona.

Lloc: Museu Marítim de Barcelona
Dates: del 23 de juny al 28 d’agost de 2011, de 10 a 18h.
Mes informació: Museu Marítim de Barcelona Tel. 93 342 99 20

Deixa un comentari