El pailebot Santa Eulàlia, bé cultural d'interès nacional

El Govern ha declarat bé cultural d’interès nacional el pailebot Santa Eulàlia per la seva significació com a testimoni de la marina de vela, i per ser un vaixell únic i singular, testimoni d’un moment socioeconòmic, tècnic, industrial i comercial molt concret de la història del país, del qual no es conserva cap altre exemplar a Catalunya.

L’embarcació, propietat del Museu Marítim de Barcelona, és un dels velers mercants més antics que es conserven a la Mediterrània. Construït el 1918, és una mostra de la manera de treballar i del transport de mercaderies entre els ports mediterranis de principis del segle XX.

El pailebot està ubicat al Moll de la Fusta del Port de Barcelona. Es pot visitar de dimarts a divendres, de 12 a 19.30 h, i els caps de setmana i festius de 10 a 19.30 h. L’accés és gratuït amb l’entrada del MMB.

Deixa un comentari