Arbúcies inaugura LA FARGA DEL ROQUER

Lloc: La Farga del Roquer, Arbúcies (Girona)

Dia i hora: 30 de juliol a les 12 del migdia

Més informació: Tríptic de la Farga del Roquer

Aquest dissabte 30 de juliol a les 12 del migdia s’inaugura la Farga del Roquer – Centre d’Interpretació de la Riera d’Arbúcies. Aquest equipament forma part del projecte impulsat per l’Ajuntament d’Arbúcies i la Diputació de Girona amb la col·laboració del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, de recuperació dels espais patrimonials i dels usos tradicionals a l’entorn de la riera d’Arbúcies (com el Pomari del Montseny,  el Prat de dall…).

A l’edifici, construït entre 1846 i 1848 per acollir una farga d’aram,  s’hi conserva la turbina de 1934 que impulsava tot el sistema d’embarrats (recuperats en el montatge que s’inaugurarà) que feien funcionar diverses serres, últim ús industrial de la Farga del Roquer. Dins la visita també es projecta de l’audiovisual La memòria de l’aigua que fa un recorregut pels usos tradicionals de l’aigua a la vall  d’Arbúcies.

En el marc de la Festa Major d’Arbúcies (del 30 de juliol al 2 d’agost), l’edifici de la Farga del Roquer romandrà obert en jornades de portes obertes d’11.30 a 14h i de 16.30 a 19h. A més a més, tots els diumenges d’agost a la tarda, es podrà visitar de manera gratuïta de 16.30 a 18.45h.

Deixa un comentari