Taller popular d'elaboració de rajols

L’activitat va començar els dies 27 i 28 d’agost, quan es van fer els rajols tal i com es produïen tradicionalment amb les basses amb l’argila, els motlles i les mans. Aquest taller, però, no acaba aquí, sinó que està relacionat amb la V Cuita als forns de rajoler de les Gavarres, que culminarà amb la cuita del material resultant els dies 21, 22 i 23 d’octubre a la rajoleria. A més a més, el taller també té per finalitat acabar de reparar l’església de Sant Cebrià dels Alls, la qual està sent restaurada pel Consorci de les Gavarres des del 2006. Actualment es troba a l’última fase de pavimentació de l’església, la qual s’espera que es pugui fer amb aquests materials fets per gent vinculada a les Gavarres i cuit en un element patrimonial ja recuperat.

Cal dir que la proposta de declaració de deu zones d’interès etnològic a les Gavarres inclou la rajoleria de Can Frigola. Aquesta infraestructura està datada de la segona meitat del segle XVIII i va funcionar fins a finals del XIX; les seves dimensions l’allunyen dels forns  associats a la construcció d’un mas -com era habitual a la zona-, pel que hom creu que es tractava d’una rajoleria amb finalitats comercials.

Lloc: Rajoleria de Can Frigola.  Sant Climent de Peralta (Les Gavarres).

Dates: 27 i 28 d’agost de 2011.  A partir de les 9 del matí.

Més informació: El taller és gratuït, només cal inscriure’s prèviament al Consorci de
les Gavarres
. Tel. 972 643 695.

Deixa un comentari