El cànem, la planta dels mil usos

La cannabis sativa, nom científic del cànem o marihuana, té encara força connotacions negatives en la nostra societat degut a l’ús lúdic que se’n fa. Tanmateix, des d’antic s’ha utilitzat per a les finalitats més diverses: fer roba, paper, productes alimentaris (des d’espaguetis fins a xocolata) i cosmètics, i fins i tot materials per a la construcció, sobretot aïllants i totxos. L’exposició aporta també informació sobre els seus usos rituals, religiosos i lúdics, i explica aspectes històrics del consum d’haixix, producte que s’obté de la resina del cànem.

Lloc: Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Pl. del Palau, 1 , Solsona

Dates: del 3 de setembre al 30 de novembre de 2011

Informació: Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Tel. 973 482 101, museusolsona@bisbatsolsona.com

Deixa un comentari