De l'exili a la deportació

Col·loqui Internacional “De l’exili a la deportació”

Del 3 al 6 de octubre de 2011
Museu d’Història de Catalunya
Plaça Pau Vila, 3, Barcelona

Al final de la Guerra Civil, cents de mils de espanyols creuaren la frontera amb França per fugir del feixisme i foren enviats a camps d’internament. Amb l’avenç de l’exèrcit alemany el maig de 1940, molts d’aquests espanyols i catalans caigueren en mans nazis. Prop de 40.000 foren obligats a ingressar en camps de treballs forçats a França i Alemanya. La majoria foren internats a Stalags com a presoners de guerra i uns 10.000 foren internats a Mauthausen, Dachau, Buchenwald, Sachsenhausen, Bergen-Belsen, Ravensbrück, Treblinka, Auschwitz o Neuengamme. Més de la meitat van morir als camps. El govern franquista se’n desentengué, ja que considerava a aquests presoners “rojos que no eran españoles”.

Programa del col·loqui

Deixa un comentari