El Museu Etnològic de Barcelona al Marroc

Lloc: Museu Etnològic de Barcelona. Passeig de Santa Madrona, s/n (Parc de Montjuïc), Barcelona

Data: dimarts 4 d’octubre, a les 18.00 h

Informació: Museu Etnològic de Barcelona. Tel. 934 246 807, departamentcomunicaciomeb@bcn.cat

August Panyella. enciclopèdia.cat © Família Panyella

El dimarts 4 d’octubre tenen lloc al Museu Etnològic de Barcelona dues conferències que tenen com a temàtica comuna la presència del Museu Etnològic de Barcelona al Marroc, en el passat i en l’actualitat. En primer lloc, sota el títol “Arxiu Panyella. La primera expedició del Museu Etnològic a Marroc“, Jordi Panyella explicarà la primera etapa de presència d’aquesta institució al país magrebí durant l’etapa en què August Panyella (1921-1999) en va ser el director. Després, Mohamed El Bouhali, de l’Associació BLED pel desenvolupament i la cultura a la regió d’Al Haouz, i Enric Miró, antropòleg i Cap d’Exposicions i Difusió del Museu Etnològic de Barcelona, parlaran dels “5 anys de treball etnogràfic del museu etnològic de barcelona a Marroc 2006-2011“. La primera conferència és resultat d’una recerca de Jordi Panyella becada pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana que ha tingut per objectiu la catalogació del fons August Panyella, primer director del Museu Etnològic de Barcelona (1948). Per aquest motiu, l’activitat s’inscriu dins el programa Cultura Viva de presentació de les recerques etnològiques finançades pel CPCPTC.

Deixa un comentari