Congrés Internacional de Cloenda: els jocs en la història

Lloc: Móra la Nova-Móra d’Ebre-Ascó (la Ribera d’Ebre)
Dates: 18 i 19 de maig de 2012.
Secretaria del congrés: Institut Ramon Muntaner          Tel. 977401757 / elena@irmu.org Mas de la Coixa. Rotonda Eix de l’Ebre. N-420, s/n 43770 Móra la Nova

1ª CIRCULAR:
Els dies 18 i 19 de maig de 2012 tindrà lloc a Móra la Nova, Móra d’Ebre i Ascó ( la Ribera d’Ebre) el congrés de cloenda del cicle “Els jocs en la història. 2008-2012”. Aquest cicle ha constat de quatre jornades, que s’han dut a terme anualment en diverses poblacions de Catalunya:

2008. Les societats a través del joc. Museu Comarcal de l’Urgell. Tàrrega
2009. Espais de jocs: patrimoni, turisme i festa. Museu d’Art Modern. Tarragona.
2010. Cultura material i immaterial en el joc. Museu del joguet de Catalunya. Figueres.
2011. Els jocs i la interculturalitat. Pavelló de Suècia. Berga

Amb aquest cicle de jornades s’ha donat a conèixer la pràctica i la transmissió dels jocs en diferents etapes de la història en els diversos territoris de parla catalana i territoris propers; s’ha creat un fòrum d’entitats, organismes i investigadors interessats en l’anàlisi dels jocs tradicionals en relació a les diferents àrees del coneixement i finalment, a través de la publicació anual de les actes de cada jornada, s’ha materialitzat una col·lecció monogràfica de referència sobre el tema.

Amb el congrés internacional de cloenda “Els jocs en la història”, organitzat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de Móra la Nova, es vol donar una visió ampliada del tractament i dels materials que, entorn dels jocs, s’han presentat en les jornades anteriors. Es pretén que esdevingui el fòrum aglutinador dels investigadors de centres d’estudis, del món universitari i d’altres procedències, interessats en el coneixement dels jocs tradicionals i del món lúdic dels territoris de parla catalana i d’arreu d’Europa, en qualsevol enfocament disciplinari, facilitant-los la presentació, en formats diversos, de les seves recerques i de les seves experiències d’aplicació –en l’ambit educatiu, lúdic-festiu, patrimonial, turístic, etc.-.

El Comitè Científic Organitzador ha estructurat el congrés en els següents àmbits:

1.- Els jocs en el segle XXI: noves tecnologies i educació

2.- Jocs, comunitat, turisme i festa.
3.- Les dimensions patrimonials del joc: cultura material i cultura immaterial.

4.- Comunicacions de temàtica lliure.

Està obert el període per a presentar comunicacions, pòsters i audiovisuals:
Extensió dels resums de comunicacions i pòsters: màxim de 300 paraules
Termini de presentació dels resums: fins el 29 de febrer de 2012
Termini de presentació dels textos definitius: fins al 30 de març de 2012

El congrés està reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat de formació permanent adreçada al professorat no universitari.

2 respostes a “Congrés Internacional de Cloenda: els jocs en la història

  1. bona tarda!! Felicitats per aquestes cinc jornades, centrades en el joc!! estic realitzant un postgrau, el projecte del qual el voldria centrar en la importància del joc pel bon desenvolupament de l’infant!! m’agradaria saber, si puc disposar d’alguna/es ponències fetes en els anteriors congressos!!
    no sé si m’ho podré combinar per a poder assistir a aquest congrés! sóc de mataró i tinc una nina de 6 mesos que a dia d’avui no té cangur!!
    molt amables!! l’abraçada

  2. Hola Sara,
    felicitats per la teva nina i sobretot, disfruta-la.
    En resposta a la teva pregunta, dir-te que estan publicades les actes de les 3 anteriors edicions d’aquest cicle de 4 jornades anuals de Jocs en la Història. Enguany, en el marc del congrés es presentarà el llibre de la quarta edició celebrada l’any passat a Berga. Si estàs interessada en aquests llibres posat en contacte amb l’IRMU.

Deixa un comentari