Els Segadors: de cançó eròtica a himne nacional

AYATS, Jaume (2011) Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional. Barcelona, l’Avenç, 256 p.

L’himne nacional de Catalunya prové d’una cançó eròtica que es va transformar, el 1640, en un crit de guerra. A finals del segle XIX, Francesc Alió va ajuntar la lletra de guerra que cantava la mare de Jacint Verdaguer amb la melodia de la cançó eròtica que li va cantar el canonge Jaume Collell. Emili Guanyavents va escriure la lletra actual de l’himne i els cors el van fer viure. Aquest és el resultat de la recerca de Jaume Ayats, professor d’etnomusicologia a la UAB, que explica a bastament en aquest llibre que es presenta el 26 d’octubre al Palau de la Música Catalana.

Lloc: Sala de Cambra del Palau de la Música Catalana. C. del Palau de la Música, 4-6, BarcelonaData: dimecres 26 d’octubre de 2011, a les 19.00 h

Informació:  L’Avenç. Tel. 932 457 921, lavenc@lavenc.cat
Fitxa tècnica del llibre
Invitació a la presentació

Deixa un comentari