La Patum, 6 anys del reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Lloc: Ajuntament de Berga. Pl. Sant Pere, 1

Dates: 19 i 26 de novembre de 2011 / de l’exposició: fins a l’11 de desembre de 2011

Informació: Pàgina web oficial de la Patum de Berga / Ajuntament de Berga. Tel. 938 214 333, berga@ajberga.cat

Com cada novembre des que La Patum va ser declarada Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, aquest mes es tornen a dur a terme una sèrie d’actes per tal de commemorar l’efemèride. Després de la conferència sobre el Misteri d’Elx realitzada el dissabte 12, els actes seguiran el dissabte dia 19 a les 6 de la tarda a l’Ajuntament de Berga amb la conferència “La sortida de la Patum a Barcelona l’any 1902. Noves aportacions”, a càrrec de l’historiador i gerent del Patronat Municipal de la Patum, Albert Rumbo. El cicle culminarà el dissabte dia 26 a les 6 de la tarda al mateix lloc amb la projecció del documental Plens de Patum, de la doctora en Geografia i professora a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Rosa Cerarols Ramírez. Aquest documental és resultat d’una recerca becada pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana l’any 2008.

Així mateix, en el marc d’aquesta commemoració, des del 12 de novembre es pot veure a la Sala Cau d’Art l’exposició La Festa o Misteri d’Elx, Patrimoni de la Humanitat. La mostra romandrà oberta fins a l’11 de desembre d’enguany.

Programa d’actes

Leave a Reply