Les construccions de pedra seca relacionades amb l'oli

Lloc: Casa de la Cultura. Juncosa de les Garrigues

Data: diumenge 27 de novembre, a les 11.00 h

Informació: Ajuntament de Juncosa. Tel. 973 128 004, ajuntament@juncosa.ddl.net

Conferència de Josep M. Preixens basada en les recerques becades pel CPCPTC  “Inventari de les balmes murades del terme de Juncosa de les Garrigues” (2005) i “Inventari de les masies, masos i pallisses del terme de Juncosa de les Garrigues” (2007). Preixens ha coordinat també la recerca IPEC-Documentació “Inventari de testimonis d’arquitectura rural al terme de Torrebesses (Segrià)” (2010-2011), i ha participat en la recerca IPEC-Anàlisi “L’aprofitament històric de l’aigua a la Catalunya seca i les perspectives de valorització actual” (2008-2010), de l’Institut Tecnològic de Lleida. És autor, entre altres, de Les construccions de pedra seca: inventari de cabanes de volta, balmes murades i aljubs de les Terres de Lleida. La conferència es completarà amb una mostra fotogràfica sobre construccions de pedra en sec al terme de Juncosa de les Garrigues.

Leave a Reply