Legitimaciones sociales de las políticas patrimoniales y museísticas

ARRIETA, Iñaki (ed.). Legitimaciones sociales de las políticas patrimoniales y museísticas, Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua, Bilbao, 2011, 201 pp.

Els béns culturals simbolitzen les identitats culturals i memòries de les societats, les comunitats o els pobles. La seva activació o posada en valor és una qüestió cultural i, per tant, social i pública. A les societats democràtiques i capitalistes actuals són generalment els poders polítics els que dirigeixen aquests processos culturals. Juntament a la legitimació política es fa necessari també comptar amb la social. Quines són les posicions socials dels agents vinculats als projectes, quins interessos tenen, quines valoritzacions realitzan, quines accions duen a terme o quin és el grau d’acceptació de les propostes presentades pel poder polític, són algunes de les qüestions a les que es refereixen els autors i les autores d’aquest publicació, describint i analitzant diferents iniciatives desenvolupades a la península ibèrica i el continent americà. L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu col·labora amb la Universitat del País Basc en l’organització d’unes jornades anuals vinculades al patrimoni i els museus etnològics. Aquesta publicació recull les actes de les celebrades el 2010.

Una resposta a “Legitimaciones sociales de las políticas patrimoniales y museísticas

Deixa un comentari