Mostra-taller de cant improvisat dels Països Catalans

La cançó improvisada és una modalitat de cant desapareguda en molts llocs del nostre país que, a partir de l’impuls de persones que l’han anada recuperant, compta amb una força emergent important.

Les corrandes osonenques, les nyacres empordaneses, el cant d’estil valencià, la glosa mallorquina o menorquina, el garrotín lleidatà, les jotes de l’Ebre…, són diferents melodies que serveixen per a cantar, de manera improvisada, amb una lletra en vers que ha de mantenir la mètrica i la rima que la tonada exigeix. El cant esdevé així una forma d’expressió que transmet sentiments i crítiques, que diverteix i provoca.

La mostra-taller de cant improvisat és una activitat sobre cant improvisat als Països Catalans, que es desenvoluparà durant tot el dia i que anirà precedida d’actes de difusió, com la presentació del primer llibre de Caramella o una taula rodona sobre el cant improvisat en l’àmbit educatiu.

Hi col·laboren el Casal Despertaferro, La Gata Borda, l’Aula de Sons, l’IMAC i totes les persones que conduiran les taules rodones, les conferències i els tallers.

Data: 28 de gener
Lloc: la Palma (c/ Ample, núm. 75, Reus)
Organitzen: Carrutxa i Caramella
Informació i inscripcions: Carrutxa. Cal inscriure’s abans del 20 de gener.

Deixa un comentari