Plens de Patum

Documentats des del 1628, els “plens” deuen el seu nom al fet que van plens de foc. Se’ls considera l’espectacle més gran de la Patum: quan s’apaguen els llums, comença la música i la plaça esdevé un infern pirotècnic amb mil fuets cremant alhora. Aquest documental ofereix la visió d’aquest quadre des de l’interior, començant amb la recollida de les fulles de vidalba amb què es guarneixen els diables, fins a l’esclat final. L’audiovisual, obra de Rosa Cerarols -doctora en geografia i professora a la Universitat Pompeu Fabra-, és el resultat d’una recerca sobre el patrimoni etnològic català becada pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana l’any 2008. Es va poder visionar l’any passat a la 1a Mostra de Cinema Etnogràfic i ara és accessible en línia a Youtube.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s