Presentació a Barcelona d'"El llibre de l'organista Jayme Adrobau. Breda (1826-1844)"

PRESENTACIÓ: dijous 22 de novembre, a les 20.00 h, a La Casa dels Entremesos de Barcelona (pl. de les Beates, 2).


Pellissa, Joan (ed.) (2011)
El llibre de l’organista Jayme Adrobau. Breda (1826-1844), Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i DINSIC (Calaix de Solfa; 14), 73 p.

Transcripció d’un manuscrit localitzat per Joan Pellisa a la Biblioteca Nacional de Catalunya, que consta de 10 pàgines de música i dos de text i que, segons paraules de l’autor original, prové del monestir de Sant Salvador de Breda. A diferència de la majoria de quaderns d’orgue, que normalment recullen peces ballables de moda o danses paralitúrgiques per a les llibertats de les vespres de Nadal, el gruix dels 99 temes recollits en aquest són el que avui anomenaríem folklòrics o tradicionals. Conté gran quantitat de cançons -algunes fàcilment identificables amb lletres recollides posteriorment-, coples, corrandes, caramelles… Tot aquest material, juntament amb les cançons antrifranceses de l’època, les peces vocals paralitúrgiques com Germans amantíssims o la nadala que tanca el recull dóna una imatge sonora de la Breda de principis del segle XX. Vegeu a la web de DINSIC la fitxa tècnica del volum (inclou una mostra de les primeres 38 pàgines en format pdf).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s