L’ICRPC edita "Museums of Today. The new museums of society"

L’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural acaba de publicar el llibre Museums of Today. The new museums of society, del qual Gabriel Alcalde, Jusèp Boya i Xavier Roigé en són els editors.

Aquest llibre és la publicació de les conferències presentades a les jornades sobre museus de societat que es varen celebrar a Barcelona, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, el mes de febrer de 2010. Les jornades varen permetre conèixer de primera mà les realitats dels museus de societat més prestigiosos del món i alhora varen servir de marc per donar a conèixer i reflexionar sobre la proposta i el projecte d’un futur museu d’arqueologia, història i etnologia de Catalunya, que se situaria en aquest àmbit dels museus de societat.

El llibre, que reuneix en diferents articles escrits pels directors o responsables de cada museu, exposa i analitza els casos del Museu d’Escòcia, el Museu de les Confluències de Lió, el Museu Nacional d’Austràlia, el Museu d’Història d’Alemanya, el Museu Canadenc da Civilització, el Tropenmuseum d’Àmsterdam, el Museu de San Telmo a Donostia i també la proposta del museu català de societat. El conjunt dels textos presenten una excel·lent reflexió sobre l’evolució i els reptes de tots aquests museus i ofereixen pistes que poden ser tingudes en compte en el cas de Catalunya. El mateix Institut Català de Recerca l’havia publicat el 2010 en versió catalana, però donat l’interès general del contingut i les nombroses demandes rebudes de fora de Catalunya s’ha pres la decisió de fer-ne l’edició anglesa en format paper i en format ebook.

Aquesta edició ha comptat amb la participació de la Universitat de Barcelona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
ISBN: 978-84-9984-117-5
DL: GI.39-2012

Deixa un comentari