Presentació del llibre sobre els parlars del Priorat

Es presenta la reedició del llibre de Pere Navarro, Aproximació geolingüística als parlars del Priorat, editada per Carrutxa per primer cop l’any 2000. Aquella primera edició feia temps que s’havia exhaurit. Malgrat el seu caire d’introducció a la diversitat que la llengua catalana presenta a la comarca del Priorat, és –a l’espera d’estudis més exhaustius– una obra de consulta imprescindible per a les persones interessades en la geolingüística. Aquest no vol ser un treball exhaustiu, però ofereix informació sobre la totalitat de municipis de la comarca.

Acompanyen aquest estudi un total de 72 mapes on apareixen representades variants fonètiques, morfològiques i lèxiques dels parlars del Priorat.

Per Navarro Gómez és professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili i ha publicat estudis com El parlar de la Fatarella (1992), Els parlars de la Terra Alta (1996), Aproximació geolingüística als parlars de la Ribera d’Ebre (2000) o Aproximació geolingüística als parlars del Matarranya (2005).

Lloc: Arxiu Comarcal del Priorat (Castell de Falset)

Data: Dijous 1 de març, a les 7 de la tarda.

Organitzen: Carrutxa i Arxiu Comarcal del Priorat

Informació: www.carrutxa.cat

Deixa un comentari