"El lleure a la platja", tema de la darrera sessió de la temporada de les "Imatges que fan parlar" del Museu de la Pesca

Aquesta activitat, organitzada pel Museu de la Pesca i la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós), forma part del programa dels 4ts Tallers i Jornades de Memoria Oral que organitza el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradiconal Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Les Imatges que fan parlar és una activitat que durant quatre divendres de desembre, gener, febrer i març proposa el Museu de la Pesca, al moll pesquer de Palamós, per un públic interessat en el nostre patrimoni mariner, una projecció de diferents fotografies antigues dividides en diferents temes. La participació i l’ajut dels assistents ens permet documentar fotografies antigues recollides pel museu durant anys de recerca i recullir-ne de noves.

Lloc: Museu de la Pesca. Moll pesquer, Palamós

Data: divendres, 16 de març a les 19.00 h

La platja i l’aigua són elements característics del paisatge natural i humà de Palamós, i al llarg de dècades han donat joc al lleure, amb múltiples formes, que s’han anat reinventant en el temps. El bany, els jocs a la sorra, i a l’aigua, les menges arran de mar, les competicions…. totes aquestes activitats sovint realitzades amb amics, o en família, són testimonis col·lectius de maneres de viure l’oci. En la sessió d’aquest divendres d’Imatges que fan parlar es veuran fotografies, moltes vegades provinents de col·leccions particulars, cedides al Servei d’Arxiu Municipal de Palamós, que abasten prop de cinquanta anys de vida quotidiana del s.XX. Les imatges mostren  l’evolució del lleure i els seus protagonistes en la costa de Palamós on, gràcies a una climatologia benigna, el lleure a l’exterior és possible durant tot l’any.

L’activitat ‘Imatges que fan parlar’ té com a objectiu documentar a través del record i l’experiència dels assistents, el contingut de les imatges procedents de diferents fons municipals i privats. La participació en l’acte és gratuïta i s’anima al públic a participar i a exposar tota la informació que tingui sobre cada una de les imatges.

Aquesta sessió comptarà amb la presència del Servei d’Arxiu Municipal de Palamós, gràcies al fons del qual s’explora la temàtica des d’una àmplia perspectiva.

Deixa un comentari