Revista Valenciana d'etnologia, núm. 6.

El darrer número de la Revista valenciana d’etnologia està dedicat a Àfrica, conté quatre articles que analitzen no sols la cultura tradicional africana si no també la realitat actual d’aquest continent i la seva problemàtica. Els articles del dossier principal són: NDONGO-BIDYOGO, Donato. “Guinea Ecuaterial : historia, memoria y desconcierto”; SIMEÓN RIERA, José Daniel. “El negre africà en la literatura de viatges durant l’època colonial”; SALAZAR BONET, Juan. “Cultura material y etnografía en el Valle del Omo (Etiopía) : entrevista con David Turton”; i GARCÍA-LÓPEZ, Susana; JULIVERT, Manuel. “El camello en el Sáhara : sillas, tipos de monta y su comparación con las pinturas rupestres saharianas”.
A l’apartat Miscel·lània trobarem els articles de José Luís Alcalde sobre el fenomen de les migracions a través del cas particular de les orxateres d’Alcublas. Teodoro Crespo escriu sobre com funcionen els mecanismes narratius de la societat rural per originar una llegenda a la comarca de la Marina. Daniel Carmona analitza la producció de guix al Campo de Hellín, Julia Osca Lluch presenta un estudi molt complet de la producció científica especialitzada en antropologia a nivell internacional, i Alessandra Bobbià presenta amb un article sobre qüestions museogràfiques reflexionant sobre part de l’exposició permanent del Museu Valencià d’Etnologia.
Revista Valenciana d’Etnologia, núm. 6. (2011)
Edita: Museu Valencià d’Etnologia.
ISSN: 1885-1533
136 pp.
Més informació a: http://etnobloc.blogspot.com.es/2012/03/revista-valenciana-detnologia-n6.html

Deixa un comentari