Celebració de la X Jornada d'Etnologia de les Terres de l'Ebre amb èxit d'assistència.

El passat dissabte 31 de març, es va celebrar al Centre d’interpretació de la Vida a la Plana, situat al municipi de Santa Bàrbara, comarca del Montsià, la X Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre.  En aquesta edició, dedicada a la música popular, es va presentar una conferència inaugural sobre la jota improvisada cantada a les Terres de l’Ebre, i un total de 6 comunicacions a càrrec d’estudiosos de les diverses comarques de les Terres de l’Ebre i del nord del País Valencià.

En la Jornada, també hi va haver demostracions de cant de jota improvisada i de tocs de dolçaina i tabal, destacant l’actuació d’Alejandro Castells.

La jornada va comptar amb l’assistència al llarg del dia de prop d’un centenar de persones, cosa que mostra la continuïtat i consolidació d’aquesta jornada en el marc de les Terres de l’Ebre, i l’interès de la població per la cultura popular i tradicional.

L’activitat també va permetre, que gent vinguda d’arreu del territori pogués conèixer el Centre d’Interpretació de la Vida a la Plan, obert al públic recentment, desprès de la seva inauguració l’any 2011.

Deixa un comentari