L'arxiu sonor del musicòleg Alan Lomax torna als llocs d'origen

Tal i com va aparèixer en una notícia publicada al diari La Vanguardia el 2 d’abril de 2012, els responsables de l’arxiu Lomax, un cop finalitzada la seva digitalització, han iniciat un projecte de retorn de les gravacions musicals als llocs on van ser enregistrades i a les persones o descendents d’aquestes que van cantar o tocar per a Lomax, en col·laboració amb les institucions culturals dels llocs en qüestió. Alan Lomax (1915-2002) fou un etnomusicòleg nord-americà estudiós de la música popular i la diversitat cultural, motiu pel qual va viatjar arreu del món (Estats Units, Sudamèrica, el Carib, Anglaterra, Irlanda, Itàlia, Romania, França, Espanya…) enregistrant i analitzant les mostres d’expressió musical popular que trobava. Durant els anys cinquanta del segle XX va recórrer diferents llocs de la geografia espanyola, com ara les Illes Balears, Aragó, Astúries, Galícia i Andalusia, entre altres. Bona part de les gravacions fetes per Lomax a Espanya es poden consultar al web de l’Association for Cultural Equity, entitat que custodia l’arxiu Lomax.

Trobareu més informació consultant també  l’American Folklife Center de la Biblioteca del Congrés de Washington.

Deixa un comentari