VII Trobades de Música Mediterrània – Veus, balls i músiques del Salento

El Museu de la Mediterrània i el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, presenten les VII Trobades de Música Mediterrània de Torroella de Montgrí, un esdeveniment ple de música, ball i festa que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d’abril.

Les Trobades d’enguany ens descobriran el meravellós món de les veus, els balls i les músiques del Salento, cruïlla de la Mediterrània, amb un ric patrimoni històric, humà i musical.

A partir de tallers, audicions, conferències, cercaviles i d’una manera pràctica i participativa, us proposem endinsar-vos en experiències de cant, d’instruments de percussió amb tamburelli i de ball.

Lloc: Museu de la Mediterrània, Torroella de Montgrí

Data: 27, 28 i 29 d’abril

Més informació: www.museudelamediterrania.cat

En aquesta edició s’ofereixen dos tallers a escollir impartits per professors i músics del Salento:

  • Taller de veus i tamburelli, per conèixer les peces del repertori popular salentí, cants de treball, de lluita, d’amor, combinant la polifonia i la percussió amb tamburelli.
  • Taller de ball, per descobrir la pizzica, una dansa enèrgica i plena de vida de la família de les tarantel·les.

Enguany les Trobades de Música Mediterrània ens submergiran en les maneres femenines de veure i de dir les coses; una mirada de gènere que, a la Mediterrània, molt sovint queda massa amagada per l’exuberant presència sonora masculina. Els cants del Salento ens expliquen el món i, alhora, ens fan ballar amb històries d’amors i desamors, de treballs durs i d’il·lusions. Sabem que la força de les seves veus i la potència rítmica dels tamburelli no deixarà ningú indiferent!

Deixa un comentari