Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos

L’editorial Farell ha publicat enguany Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos. Priorat – Terra Alta – Ribera d’Ebre, un treball d’Anna Figueras Torruella i M. Teresa Castelló Bou que és fruit d’una recerca impulsada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, dins el programa de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya.

El llibre parla de la producció d’aiguardents, una de les activitats econòmiques més significatives d’aquestes comarques en el passat. En fa un repàs històric des dels orígens a la gran expansió del segle XVII, la industrialització o la decadència del sector al segle XX, després de la guerra civil.

Ressenya fórmules de licors d’herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors com la d’ametller o la flor de magnòlia; o licors amb llet de cabra.

I recull com elaborar vins generosos, licorosos i aromatitzats, a més de remeis populars i, fins i tot, receptes de pastes en les quals s’empra l’aiguardent com a aromatitzant.

Data: Divendres 20 d’abril, a les 19.30 h.
Lloc: Centre d’Art Cal Massó. c/ Pròsper de Bofarull, 7 Reus
Organitza: Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s