De pedra en pedra

Durant una dècada, el Grup de Recerca d’Elements de Pedra Seca al terme del Pradell de la Teixeta ha identificat, inventariat i estudiat uns 300 elements d’arquitectura rural en aquesta vila del Priorat. El punt de partida d’aquesta recerca va ser el projecte de Carrutxa “Petjades sobre el coster: arquitectura rural al Priorat” (dins l’IPEC), en el què van participar com a investigadors i documentalistes.

La tardor passada van donar a conèixer els objectius i les conclusions de la seva recerca en un acte públic que va constituir un calorós retorn del projecte als seus protagonistes: els pradellencs que durant generacions han construït, mantingut i utilitzat aquestes construccions, i també a aquells que s’hi acosten per primera vegada.

Ara, la divulgació d’aquest projecte pren una nova forma: una ruta comentada per descobrir alguns d’aquests elements, ubicats vora la Cova del Rector, a la partida Serres.

Data: dissabte 28 d’abril

Hora de sortida: 2/4 de 10 del matí. Hora prevista d’arribada: entre les 13 i les 14.

Organitza: Ajuntament de Pradell de la Teixeta, amb la col·laboració del Grup de Recerca d’Elements de Pedra Seca al terme del Pradell de la Teixeta

Advertiments: Distància aproximada: 6 km. Cal portar cantimplora, barret, sabates còmodes i esmorzar.

Deixa un comentari