IV Jornades de Museologia a les Terres de Lleida. Museus en xarxa: un nou model de gestió territorial?

Esterri d’Àneu. Ecomuseu de les Valls d’Àneu. 3-4 de maig.

Davant del nou escenari que s’està definint en aquests darrers anys en tots els sectors econòmics, tant públics com privats, sembla que és evident que molts models de gestió utilitzats fins ara s’estan posant en dubte. Aquest procés també afecta, i molt directament, el món dels museus i el de la gestió del patrimoni cultural.

El treball en xarxa, compartint recursos i inversions en un mateix àmbit o territori, sembla que s’està convertint en una de les opcions més clares per tal de redefinir i buscar noves alternatives més sostenibles, pel que fa al manteniment d’infraestructures i l’activació de noves polítiques culturals en el nostre país.

Creiem que el treball en xarxa és estratègic per al futur de molts territoris i els seus equipaments. Donat que aquest és un tema sobre el que val la pena reflexionar i debatre, per això us el proposem com a tema central per aquestes quartes jornades de museologia organitzades conjuntament per l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Xarxa de museus de les terres de Lleida i Aran.

Durant dos dies diferents especialistes en la matèria ens explicaran les diverses experiències d’arreu del país que ja estan funcionant, amb la finalitat de discutir-les, evaluar-les i analitzar-les col·lectivamentels, tot amb l’objectiu final de millorar la gestió i la sostenibilitat dels museus i equipaments culturals del nostre país.

Un any més, aquestes jornades de museologia, obertes a tothom, pretenen convertir-se amb un punt de trobada dels professionals del món del patrimoni cultural de les terres lleidatanes. Millorar la fomació tècnica, donar visibilitat i dotar de noves eines de gestió als museus i equipaments patrimonials del territori són els tres principals objectius, que any rera any, es persegueixen amb la organització d’aquestes jornades anuals.

Trobareu el programa al web de l’Ecomuseu.

Deixa un comentari