Llegendes i paisatges dels Països Catalans

Llegendes i paisatges dels Països Catalans, editat pel mestre i folklorista Àngel Vergés i el professor i escriptor Jordi Colomer, és el número 30 dels Quaderns del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles. Recull les contribucions del Col·loqui de Tardor que va tenir lloc el novembre de 2009 i presenta un  viatge literari per diversos indrets de parla catalana –des de la Catalunya Nord fins al País Valencià i des de les terres de l’interior fins a Mallorca i l’Alguer–, a partir d’un bon nombre de llegendes, que situen fets extraordinaris en punts concrets i determinats del territori, i que han estat transmeses per tradició oral.

L’edició va comptar amb una subvenció del Patronat Francesc Eiximenis i una altra de compartida entre l’Institut Ramon Muntaner i el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a més de la col·laboració, per conveni, de l’Ajuntament de Banyoles.

Deixa un comentari