Les representacions festives a Lleida (1700-1975)

Pagès editors i la Paeria de Lleida, a través de l’Arxiu Municipal de la ciutat, han publicat recentment el llibre Les representacions festives a Lleida (1700-1975), de Ramon Fontova Carles.  En aquesta l’obra, que compta amb un pròleg de l’historiador Manuel Lladonosa, l’autor ofereix una minuciosa anàlisi històrica de l’evolució de la festa a la ciutat i de tots els elements i manifestacions que en formen part, concretament dels seguicis de la Festa Major de Sant Anastasi, la seva evolució i els seus diferents components. Es presenten la imatgeria, els personatges i les comparses de les diferents representacions festives (trompetes, timbales, insígnies, etc.), els balls i les danses (Ball de Gitanos, la Moixiganga, el Ball de Valencians, de Bastonets, Moros i Cristians), imatgeria i figuracions (gegants, capgrossos, Marraco), destacant-ne els factors musicals, cerimonials i la seva significació, sense oblidar-ne el seu context social i cultural.

Una resposta a “Les representacions festives a Lleida (1700-1975)

Deixa un comentari