Identitats en conflicte, les identitats perverses

Universitat de Lleida. Facultat de Lletres (edifici Rectorat)
14, 15 i 16 de novembre de 2012


L’Institut de Recerca en Identitats i Societat (IRIS) de la Universitat de Lleida organitza la tercera edició del seu congrés internacional anual al voltant de la identitat. Com en cada edició, assistiran els experts més destacats en la temàtica proposada, sempre de forma interdisciplinària, i amb punts de vista diversos (Història, Antropologia, Lingüística, Literatura, Filologia…). Aquest any se centrarà en les identitats en conflicte, les “identitats perverses”: els usos perversos que se li ha donat al tractament de la identitat des del punt de vista de la cohesió social: la xenofòbia, el racisme, el rebuig, els mals usos de la llengua com a catalitzador de fractures socioculturals…

Es poden presentar comunicacions, iniciatives o actuacions sobre la temàtica (publicacions, centres de recerca, projectes educatius, projectes de treball social, etc.), o fins i tot organitzar una sessió. L’organització posa a disposició dels participants una sala de conferències equipada amb projector i connexió a Internet.

Les línies temàtiques proposades per presentar les comunicacions són les següents:

  • Història i identitat en conflicte
  • Les arrels de la identitat col·lectiva: realitat i recreació en conflicte
  • Identitat nacional i conflictivitat en el món contemporani (s. XVIII – XXI): etiologia i simptomatologia
  • Envelliment en el punt de mira: identitats i textualitats
  • Identitats multilingües en un entorn de globalització
  • Llengua i identitat en territoris fronterers i enclavaments lingüístics
  • Transmissions culturals i construcció identitària
  • Identitat de gènere i llenguatge: conflicte lingüístic o ideològic
  • Identitats, llengües i tecnologia
  • Identitats malvades i escriptura literària

Inscripcions: fins a l’1 de setembre de 2012

Web del congrés

Deixa un comentari