Les històries al voltant dels treballs al port de Palamós, a les Converses de Taverna

El segon divendres de cada mes ens trobem des de fa més de 10 anys per xerrar i aprendre dels nostres avis i àvies, pescadors, mariners i gent de mar, protagonistes del nostre passat i present marítim. Aquesta activitat forma part dels “4ats Tallers i Jornades de Memòria Oral” que coordina el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta ocasió els nostres convidats ens parlaran del dia a dia al moll comercial del Palamós d’abans, de la gent que hi treballava, de les mercaderies i els vaixells que hi arribaven i en sortien, i de les diferents vivències que tres persones que han viscut al llarg de la seva vida professional desenvolupada al moll recorden. Amb aquest objectiu comptarem amb la presència de René Matas, consignatari, d’en Joan Cama, portuari retirat, i de Josep Homs, antic camàlic.

Lloc: Taverna Ca la Pepa Caneja. Plç. de Sant Pere, 14. Palamós

Data
: divendres 11 de maig de 2012, a les 19:00h

Més informació
: Museu de la Pesca. Tel 972 600 424, dir.cem@udg.edu

Aquesta iniciativa del Museu de la Pesca pretén acostar els sabers de la gent del mar al públic en general en un ambient distès com és el d’una taverna portuària. Cada segon divendres de mes, a les set del vespre i durant una hora, les Converses que tenen un caràcter intergeneracional, esdevenen un espai per a la participació de la gent gran, els coneixements de la qual conformen una part del nostre patrimoni immaterial.

La darrera sessió d’aquesta temporada serà el proper 8 juny 12 amb el tema “La cuina de barca”

Aquesta activitat, que es desenvolupa amb el recolzament del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i amb la col•laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós), ens ajuda a apropar els coneixements de la gent de la mar a tots els ciutadans.

Des dels inicis de l’activitat, l’any 2001, totes les sessions són gravades una còpia de les cintes es regala als protagonistes de cada edició i una altra resta dipositada en el DOCUMARE Centre de Documentació de la Pesca i el Mar per a poder ser consultada. Aquesta esdevé un preuat document que ens ha ajudat, també, a l’hora de fornir l’exposició permanent del Museu. En total ja tenim 97 cintes amb l’enregistrament de totes les sessions realitzades, i algunes d’elles s’han transcrit.

Deixa un comentari