La llongada, projecte recuperació memòria oral de l'Estartit

La Llongada és un projecte de recerca sobre la memòria oral de l’Estartit com a poble lligat al mar i que ha viscut, des del seu naixement al segle XVIII fins a mitjans del segle XX, de l’activitat pesquera. El Museu de la Mediterrània juntament amb l’Ajuntament de Torroella i l’Estartit, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, la Confraria de Pescadors i en Miquel Graells porten endavant aquest projecte.

El divendres 25 de maig, a les 19h, dins la I Festa del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter es farà la seva presentació pública d’aquest projecte.

Lloc: Centre de Serveis de l’Estartit

Data: Divendres 25 de maig, a les 19h

Més informació: Museu de la Mediterrània

Igual com la llongada, amb les onades que deixen petja a la platja, l’Estartit té tot un bagatge de tradicions, històries, costums i lligams amb un medi natural que han anat forjant la manera de ser del poble. Les cases, el lloc d’avarada de les barques, els caladors, els locals socials, els locals d’esbarjo…

La transformació de l’Estartit des de la segona part del segle XX ha provocat que gran part d’aquesta història quedés amagada. Aquest projecte pretén recuperar-la i fer-la de nou present.

El principal objectiu d’aquest projecte és recuperar per al nostre territori una part de la seva història, de la personalitat de l’Estartit i el seu lligam amb el mar. Aquest treball es porta a terme a partir d’un tasca integral de posta en valor del patrimoni moble i immoble que parteix de la investigació, la recollida de documentació i de la divulgació.

Deixa un comentari