Tro Ressonant: l'autobiografia d'un indi americà

Radin, Paul (2012) Tro resonant (Crashing Thunder). Tarragona: Publicacions URV; 182 p.; ISBN: 978-84 -8424-210-9

El llibre ha estat considerat una fita de l’etnologia que inaugurà per alguns el gènere -literari i antropològic- de narratives autobiogràfiques dels indis americans. L’etnòleg Pau Radin, amb el seu característic esperit de mostrar-nos la cultura del winnebago “tal i com ells i elles eren”, va en va ser l’artífex.

Es tracta d’un text extraordinàriament vívid que ens endinsa en el món cultural d’aquest grup ètnic a partir de l’experiència d’un dels seus individus, en un escenari de profunds canvis i transformacions socials. L’objectiu de Radin va ser copsar el món emocional d’un indígena americà des del seu propi punt de vista, intentant eliminar les interferències de l’etnògraf i mantenint el llenguatge col·loquial.

Aquest és el segon exemplar de la sèrie Els Nostres Clàssics de la col·lecció Antropologia Mèdica de Publicacions URV, que té la voluntat d’oferir en traduccións acurades al català alguns dels clàssics de l’antropologia internacional. Us el podeu descarregar de manera gratuïta o aconseguir-ne una impressió per comanda des d’aquí.

Leave a Reply