El Centre de Restauració de Béns Mobles intervé en les col·leccions del Museu Etnogràfic de Ripoll

El diorama d'"Els pastors del pla d'Anyella" és una obra de 1932 dels escenògrafs Salvador Alarma i Josep Mestres, resultat del treball de camp realitzat nou anys abans per l'equip del Museu Etnogràfic de Ripoll. És una pintura sobre tela amb unes mesures màximes de 4.80 m x 6,10 m d'alçada i 4,85 m de profunditat. Està compost per 91 peces de diverses mides.

Deu anys després de la primera intervenció, el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) ha tornat a fer-se càrrec de la restauració d’unes cinc-centes peces pertanyents a les diferents col·leccions del renovat Museu Etnogràfic de Ripoll, sobretot de la restauració dels diorames de gran format. En els treballs hi han intervingut, en total, trenta-tres restauradors. El núm. 19 de la revista Rescat del CRBMC fa un repàs exhaustiu als detalls d’aquesta intervenció, que va afectar peces de tot tipus i de materials molt diversos. La revista també inclou una ressenya de Maria Vila sobre el llibre El temps i els objectes. Memòria del Museu de Ripoll, publicat dins la col·lecció Temes d’Etnologia de Catalunya.

Deixa un comentari