La cuina de barca, protagonista de les Converses de Taverna

El segon divendres de cada mes ens trobem des de fa més de 10 anys per xerrar i aprendre dels nostres avis i àvies, pescadors, mariners i gent de mar, protagonistes del nostre passat i present marítim. Aquesta activitat forma part dels “4ats Tallers i Jornades de Memòria Oral” que coordina el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta ocasió, i com a cloenda de la temporada 2011-2012, els nostres convidats ens parlaran de la cuina de barca i ens explicaran quins són els peixos i els plats característics de la cuina de barca, amb les receptes i els secrets adients per fer un bon suquet, uns fideus o un arròs a la cassola de tradició marinera. Amb aquest objectiu comptarem amb la presència del pescador de Begur, Florian Pi, del pescador i treballador de la Confraria de Palamós, Josep Martí, i de la peixatera i filla i mare de pescadors, Sofia Aixarch.

Lloc: Taverna Ca la Pepa Caneja. Pl. de Sant Pere, 14, Palamós
Data: divendres 8 de juny de 2012, a les 19:00h
Més informació: Museu de la Pesca

Aquesta iniciativa del Museu de la Pesca pretén acostar els sabers de la gent del mar al públic en general en un ambient distès. Cada segon divendres de mes, a les set del vespre i durant una hora, les Converses, de caràcter intergeneracional, esdevenen un espai per a la participació de la gent gran, els coneixements de la qual conformen una part del nostre patrimoni immaterial.

Aquesta activitat, que es desenvolupa amb el recolzament del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i amb la col•laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós), ens ajuda a apropar els coneixements de la gent de la mar a tots els ciutadans.

Des dels inicis de l’activitat, l’any 2001, totes les sessions són gravades una còpia de les cintes es regala als protagonistes de cada edició i una altra resta dipositada en el DOCUMARE Centre de Documentació de la Pesca i el Mar per a poder ser consultada. Aquesta esdevé un preuat document que ens ha ajudat, també, a l’hora de fornir l’exposició permanent del Museu. En total ja tenim 98 cintes amb l’enregistrament de totes les sessions realitzades, i algunes d’elles s’han transcrit.

Leave a Reply