L'aventura de Catalunya Visió


Cinema a l'Espluga Calba (les Garrigues). © Ton Sirera.

Museu de la Vida Rural. Ctra. de Montblanc, 35, l’Espluga de Francolí

Conferència: divendres 22 de juny de 2012, 19.00 h
Exposició: fins al 22 de juliol de 2012


La conferència L’aventura de Catalunya Visió s’emmarca en l’exposició fotogràfica homònima produïda pel Museu d’Art Jaume Morera i Arts Santa Mònica que es podrà veure al Museu de la Vida Rural fins al dia 22 de juliol. “Catalunya visió” revisa mitjançant una selecció de 168 instantànies el projecte editorial del mateix títol que, entre 1968 i 1978, es va dedicar a retratar i descriure el teixit físic i humà de  Catalunya. Idea de l’escriptor Oriol Vergés, la col·lecció es va desenvolupar dins l’editorial Tàber i en van ser els principals autors Ton Sirera i Josep Vallverdú, que van signar vuit dels deu volums. Dels altres dos, un tenia textos de Josep Vicente i fotos de Ferran Bosch mentre que l’altre el va signar sencer Jordi Verrié. Catalunya Visió defugia la descripció literària i el recull d’accidents geogràfics per posar l’objectiu en les transformacions socials i econòmiques que Catalunya vivia als anys 70.

Una resposta a “L'aventura de Catalunya Visió

Deixa un comentari