Cultura Viva 2012: La subhasta cantada de Montgat

Biblioteca Tirant Lo Blanc. Rda. Països Catalans, Montgat
Divendres 6 de juliol, a les 19.00 h


La subhasta cantada de Montgat (Maresme) és única a Catalunya. Representa la reminiscència del mecanisme tradicional de comercialització del peix, la venda directa a veu, habitual fins a la dècada de 1970.  Moltes característiques úniques i singulars hi conflueixen, com ara que enlloc de subhastador és el mateix pescador el que subhasta el seu peix, no està informatitzada i la comptabilitat es porta a mà, i encara s’utilitzen “paneres” de vímet enlloc de les habituals caixes de plàstic.

Entre els anys 2010 i 2011 la Fundació Promediterrània va desenvolupar una recerca sobre el tema en el marc de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, coordinada per Alfons Garrido. Aquest divendres les investigadores Laia Aleixandri i Núria Fernández en presentaran els resultats.

Informació: Museu de la Pesca. Tel. 972 601 244,  museudelapesca@palamos.cat

Una resposta a “Cultura Viva 2012: La subhasta cantada de Montgat

Deixa un comentari