Càntirs de les Illes Balears

La terrissa balear és fruit de la influència històrica de cultures procedents del Mediterrani Oriental que van anar poblant les illes al llarg de la història: fenicis, grecs, romans i, més tard, musulmans i catalans, deixant tots ells la seva empremta, fins a donar un resultat molt original i sovint diferenciat d’altres pobles, però sempre vinculada a la terrissa mediterrània.
Tradicionalment, dins del marc de la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa d’Argentona, la Sala d’exposicions de la Casa Gòtica acull una mostra de terrissa de la mateixa població que el càntir de l’any. Aquest any el model escollit per la Festa és un càntir de barca de les Illes Balears. És per aquest motiu que a l’exposició de la Casa Gòtica es presentaran tot un seguit de càntirs i altres autuells per aigua amb les formes i decoracions tradicionals de les illes.
L’exposició se centrarà amb exemplars procedents del centre terrissaire més important de les Illes Balears, que és Marratxí, amb dos nuclis de producció molt importants: Pòrtol i Sa Cabaneta, on actualment encara hi trobem onze obradors en actiu. A la resta de les Balears, la presència de la ceràmica tradicional és quasi testimonial: Llucmajor i algun altre terrissaire amb poca activitat a Ciutadella (Menorca).

Dates: Del 4 al 6 d’agost. Inauguració el 4 d’agost a les 18 h.

Lloc: Museu del Càntir d’Argentona (Pl.Església, 9)

Horari de visita: de 10h a 14h i de 17h a 21h.

Més informació: www.museucantir.org, tel. 93 797 27 32

Deixa un comentari