Usos etnobòtànics de plantes al Pirineu.

Les plantes, la seva utilització en el camp de la medicina i la salut, ja sigui amb caràcter terapèutic, profilàctic o com a elements de diagnòstic, també formen part del nostre patrimoni, amb coneixements i pràctiques adquirides de generació en generació. Aquestes pràctiques malauradament corren el risc de desaparèixer, però gràcies als estudis d’Antoni Agelet en el camp de l’etnobotànica en podem conservar, al menys, el seu coneixement. Amb aquestes activitats pretenem donar a conèixer i intentem recuperar algun d’aquest usos, per a passar una bona estona i per a mirar, veient-les, les plantes. Dins de l’activitat “La Cultura de les Plantes. Usos etnobotànics al Pirineu”, es promouen quatre sortides guiades d’identificació de plantes aromàtiques i medicinals, a càrrec d’Antoni Agelet:

Del 26 al 29 de juliol.

Sortides en vehicles particulars. Cal portar calçat adequat, beure i protecció solar.

Inscripció prèvia. Places limitades.

Preu: 10 € per sortida.

Dijous 26. De 8 a 13 h. Bordes de Pina i barranc de Pilàs.

Divendres 27. De 9 a 13 h. Sant Pere del Burgal.

Dissabte 28. De 8 a 18 h. Clots de Riauba per la Bonaigua.

Diumenge 29. De 9 a 13 h. Mollera d’Escalarre.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:

Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Esterri d’Àneu

Tel. 973626436

e-mail. ecomuseu@ecomuseu.com

Deixa un comentari