Venir a Reus des de fora: vivències passades que es repeteixen

Dijous 20 de setembre comença el cicle Testimonis. Memòria d’un passat recent, que té com a objectiu donar a conèixer la memòria més recent de la ciutat de Reus i del seu entorn comarcal. Tal com es va fer el curs passat, un seguit de persones vinculades a diferents àmbits de la vida col·lectiva ofereixen les seves experiències i el seu testimoni en forma de xerrada oberta al públic.

La conferència d’aquest dijous tindrà com a protagonista Gregorio Simón Mateo, que explicarà com la seva família va haver de deixar enrere la seva Guadalajara natal fugint de la persecució política, ja que el passat d’esquerres del cap de família era un motiu de discriminació laboral i condicionava les expectatives de futur. Arribà a Catalunya l’any 1954 i pocs anys després a la ciutat de Reus. Una vegada aquí participà en la política i els moviments socials de finals del franquisme, moviments com la Marxa per la llibertat entre d’altres. Actualment continua vinculat a la política i la cultura.

Totes les conferències del cicle es graven i es dipositen al fons de memòria oral de l’Arxiu Municipal de Reus per tal que en el futur siguin consultables.

Data: Dijous 20 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre

Lloc: Arxiu de Reus (c/ Sant Antoni M. Claret, 3)

Organitzen: Carrutxa i Arxiu de Reus

Deixa un comentari