Una recerca IPEC sobre el Bon Pastor, a l'American Anthropologist

El número de setembre de 2012 de la revista American Anthropologist publica una ressenya sobre la recerca IPEC “Lluita social i memòria col·lectiva a les cases barates de Barcelona”, desenvolupada entre 2009 i 2011. La ressenya posa de relleu com antropòlegs i arquitectes han col·laborat per denunciar el que consideren una operació especulativa per desallotjar els habitants d’aquest grup de “cases barates” del nord de Barcelona. Denise Lawrence-Zuñiga, professora del Departament d’Arquitectura de la California State Polytechnic University, també destaca en el seu article com s’han aportat solucions alternatives mitjançant un concurs en què s’hi van presentar 45 propostes de les quals el jurat, compost per antropòlegs, arquitectes i activistes del barri, en va seleccionar 20. Aquesta recerca fou impulsada per l’associació Avis del Bon Pastor i realitzada pels antropòlegs Stefano Portelli, Núria Sánchez Armengol i Ulrike Viccaro, sota la coordinació de Manuel Delgado.

Enllaç a l’article “Barcelona’s Repensar Bon Pastor: A Collaboration of Anthropologists and Architects”

Enllaç al web de la recerca IPEC-Anàlisi “Lluita social i memòria col·lectiva a les cases barates de Barcelona”

Deixa un comentari