Repertori per a gralla de Josep Mercader Ramon (a) Astó (1886–1964)

Aquesta tarda es presenta a Lleida el llibre Repertori per a gralla de Josep Mercader Ramon (a) Astó (1886–1964), 1r volum, dels Grallers de la Torre.

Josep Mercader i Ramon (1886-1964), més conegut pel sobrenom “l’Astó”, fou un dels grallers de més renom durant els dos primers terços del segle XX. La seva dilatada trajectòria el portà a tocar en diverses localitats del país i amb diverses colles. Tant és així que els anys 1926 i 1927, com a integrant de la colla de grallers del Vendrell Els Petits Pelegrins, tocà per als Gegants de Lleida a la Festa Major de Sant Anastasi. Més endavant, el 1950, l’Astó mantingué negociacions amb la comissió de festes per tal de contractar la seva colla per tornar a acompanyar els gegants durant la Festa Major d’aquell any.

Enguany, en ocasió de la publicació del llibre Repertori per a gralla de Josep Mercader Ramon (a) Astó (1886-1964), per part dels Grallers de la Torre de Torredembarra, es vol rememorar aquest mític graller i alhora recordar un trosset de la història musical dels Gegants de Lleida.

Després de la presentació, els Grallers de la Torre faran un concert per presentar el repertori que s’inclou al llibre.

Data i hora: Dijous 27 de setembre, a 2/4 de 7 de la tarda (presentació del llibre). A 2/4 de 8 del vespre, a la plaça de la Paeria, concert.

Lloc: Sala Alfred Perenya (Regidoria de Cultura de Lleida)

Organitzen: Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix.

Informació: http://www.paeria.cat/festes

Deixa un comentari