La subhasta cantada del peix a Montgat

Museu de l’Estampació de Premià de Mar
C. de Joan XXIII, 2-8, Premià de Mar

Diumenge 7 d’octubre, a les 12.00 h


La subhasta cantada de Montgat (Maresme) és única a Catalunya. Representa la reminiscència del mecanisme tradicional de comercialització del peix, la venda directa a veu, habitual fins a la dècada de 1970. Moltes característiques úniques i singulars hi conflueixen, com ara que en lloc de subhastador és el mateix pescador el que subhasta el seu peix, no està informatitzada i la comptabilitat es porta a mà, i encara s’utilitzen “paneres” de vímet enlloc de les habituals caixes de plàstic. Aquest diumenge les investigadores Laia Aleixandri i Núria Fernández  presentaran, en el marc del programa Cultura Viva, els resultats d’una aprofundida recerca sobre el tema desenvolupada entre els anys 2010 i 2011 per a l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya.

Informació: Museu de l’Estampació de Premià de Mar. Tel. 937 529 197,  museu@premiademar.cat

Deixa un comentari